9/18/2009

18 de setembre de 2009, Tepoztlán


M'he despertat ben d'hora i a les 9 he anat a recollir les companyes de viatge per anat a passar el matí a Tepoztlán. Al mercat hem menjat unes quesadillas de blat de moro blau amb diverses coses: huitlacoche (el fong negre del blat de moro) nopalitos(les penques de la figuera de moro), flor de carabassa, pollastre, chicharrón, i fins i tot chapulines, amb un bon got de suc de mandarina. Elles han convidat l'esmorzar. Hem visitat l'església i el convent fortificat dels dominics, del SXVI, que és un museu molt interessant.
Llavors ha començat l'excursió: una forta pujada d'una hora pel mig de la muntanya per arribar al temple del Tepotztécatl, petit però amb forta càrrega històrica i espiritual.
Hem baixat a bon pas, distrets amb el rotllet que portava una parelleta força catxonda que feia el mateix camí.
Hem fet un dinar ràpid a Los Colorines, una bona carn a la planxa, i hem aconseguit, avui sí, ser puntuals a les 4 al taller. Hem tingut públic nou, tots grans músics : la Rosa V. Sánchez, Enrique Barona, Yahví Pichardo...
S'ha fet feina: he exposat el contrapàs i la sardana, en una horeta. Després hem cantat, tocat i ballat la sardana (marieta cistellera), el patatuf, el Joan del Riu, la castanya, punta i taló, i un circassià també.
La Joana s'ha animat amb el violí. Molt bé, noia!
Al final la Letícia ens ha vingut a trobar i hem anat a menjar uns tacos al pastor amb aigua de jamaica.

de més verdes en maduren

Avisos de Facebook de Francesc Tomàs Aymerich