2/17/2012

TALLER DE VIOLÍ A ARSÈGUEL

www.tradicionarius.cat
http://escolafolkdelpirineu.blogspot.com/

TALLER DE VIOLÍ A ARSÈGUEL (nivell mitjà)
Codi: VT
13, 14 i 15 d’abril de 2012
A càrrec d’ Anaís Falcó

Arribada: a partir de les 19.30 h del divendres 13 d’abril.
Comiat: diumenge 15 d’abril, havent dinat

Preu: 135 € (allotjament, àpats i taller inclosos)
Descomptes. Preu: 121 €. Alumnes de l’Escola Folk del Pirineu, Amics del C.A.T., alumnes dels tallers del C.A.T. , alumnes de Folk a l’Escola, alumnes de l’Aula de Música Tradicional del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
Preu dels acompanyants: 80 €
Cal que tothom porti el seu instrument

BUTLLETA D'INSCRIPCIÓ (link actiu a la web de www.tradicionarius.cat)

Durant un cap de setmana s’investiga dins d’una pràctica de violí tradicional. Es parteix de la idea que el violí és una eina que participa d’una funció molt clara: fer ballar. Es combina la pràctica de l’instrument amb el coneixement del context i història del violí a Catalunya. Es plantegen tot de preguntes per fer que la interpretació personal es relacioni amb aquest context. Es qüestionen elements com el so, el gest, la variació, la personalitat, la construcció de veus, l’ornamentació, la podorítmia o les afinacions. Tot plegat es construeix a partir de diferents tonades que abracen característiques diferents tant de temporalitat, d’espai geogràfic, de situació, de fonts i de models sonors i de ball: jotes, sardanes, contradanses, ball plans, corrandes, xotis, masurques, valsets, etc.

El format de taller col·lectiu és la manera d’aprendre i l’eix de treball principal d’aquests dies. Tot i així, també es realitzen grups reduïts per tal de buscar les diferents possibilitats d’interpretació i entesa entre els companys. L’escolta d’un mateix i de l’entorn és també un dels punts principals que s’estudien. El treball intensiu i de cap de setmana permeten una immersió completa i la creació d’un sentit social de la pràctica realitzada. La combinació amb moments de lleure i tocades informals fan possible l’intercanvi entre els participants i així el taller esdevé més complet.

Està pensat per gent que ja tingui una experiència amb el violí amb un suposat nivell de mitjà-avançat. L’aprenentatge serà exclusivament d’oïda i imitació. És recomanable dur gravadora i una llibreta no pautada.

de més verdes en maduren

Avisos de Facebook de Francesc Tomàs Aymerich